Companii

VIDEO - Numărătoarea inversă a început: Prima autostradă din vestul ţării, Arad-Timişoara, va fi deschisă traficului peste trei zile

Autor: Andreea Neferu

12.12.2011, 13:53 2266

Autostrada Arad-Timişoara, cu o lungime de circa 32 de kilometri, va fi deschisă traficului pe 15 decembrie, peste trei zile, urmând ca în prima parte a anului viitor să fie finalizate şi centrul de întreţinere şi coordonare şi platforma spaţiilor de servicii, situate în afara autostrăzii.

Stadiul fizic al lucrărilor pe autostrada Arad-Timişoara se ridica la finalul lunii noiembrie la circa 93,5%, potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

Constructorii autostrăzii, spaniolii de la FCC Construccion şi italienii de la Astaldi, au încasat până la 1 noiembrie circa 85 de milioane de euro din contractul total de 115 milioane de euro.

Aceasta ar urma să fie cea mai importantă inaugurare de autostrăzi de anul acesta, în condiţiile în care în 2011 s-au mai tăiat panglici, însă doar pe porţiuni de drum unde se circulă doar pe o bandă pe sens sau pe sectoare scurte din Autostrada Soarelui.

Potrivit unui material video filmat din avion pe 24 noiembrie şi publicat de Ministerul Transporturilor pe site-ul propriu, la acea dată mai existau porţiuni ce nu erau încă asfaltate, parapeţii mediani nu fuseseră montaţi decât pe jumătate din drum, iar marcajele rutiere erau puse doar pe anumite porţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO