Companii

Video ZF Live. Bogdan Drăgoescu, Lugera: România devine o ţară a call center-urilor. Cunoaşterea limbii engleze este un standard la angajare

Autor: Alexandra Marcu

12.01.2016, 00:06 1240
Serviciile de externalizare şi IT-ul sunt sectoarele în care se vor face cele mai multe angajări în 2016, pentru că există deja companii care tatonează terenul pentru noi investiţii, a spus Bogdan Drăgoescu, operations manager în cadrul companiei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară Lugera.
 
„România devine o ţară a call center-uri­lor, pentru că există companii care angajează mulţi oameni în domeniul externalizării de procese sau de servicii (cum este cel financiar-contabil). Limba engleză este un standard la angajare şi se cere, pe cât posibil, în combinaţii cu alte limbi străine, cum sunt italiana, franceza sau germana, dar şi cu limbi exotice (finlandeză, suedeză, olandeză) sau din zona centrului şi estului Europei (cehă, poloneză, slovacă)“, a spus Drăgoescu, care a fost prezent la emisiunea online de business ZF Live.
 
Preferinţa pentru centralizarea unor servicii în Europa de către companii a devenit o tendinţă tot mai des întâlnită în contextul în care calitatea serviciilor oferite din centrele de suport din India, de exemplu, nu este la fel de mare precum este cea din Europa. În plus, proxi­mitatea geografică şi diferenţa de fus orar mai redusă determină multe companii să relocheze centrele de servicii din state asiatice în state europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO