Video ZF Live. Bogdan Drăgoescu, Lugera: România devine o ţară a call center-urilor. Cunoaşterea limbii engleze este un standard la angajare

Secțiune susținută de Medlife Logo

12 ian 2016 Autor: Alexandra Marcu

Serviciile de externalizare şi IT-ul sunt sectoarele în care se vor face cele mai multe angajări în 2016, pentru că există deja companii care tatonează terenul pentru noi investiţii, a spus Bogdan Drăgoescu, operations manager în cadrul companiei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară Lugera.
 
„România devine o ţară a call center-uri­lor, pentru că există companii care angajează mulţi oameni în domeniul externalizării de procese sau de servicii (cum este cel financiar-contabil). Limba engleză este un standard la angajare şi se cere, pe cât posibil, în combinaţii cu alte limbi străine, cum sunt italiana, franceza sau germana, dar şi cu limbi exotice (finlandeză, suedeză, olandeză) sau din zona centrului şi estului Europei (cehă, poloneză, slovacă)“, a spus Drăgoescu, care a fost prezent la emisiunea online de business ZF Live.
 
Preferinţa pentru centralizarea unor servicii în Europa de către companii a devenit o tendinţă tot mai des întâlnită în contextul în care calitatea serviciilor oferite din centrele de suport din India, de exemplu, nu este la fel de mare precum este cea din Europa. În plus, proxi­mitatea geografică şi diferenţa de fus orar mai redusă determină multe companii să relocheze centrele de servicii din state asiatice în state europene.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.01.2016

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
angajare
, call center
, romania
, zf
, zf live
, limba engleza
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide