Companii

Video ZF Live: Dir.Asoc. Editorilor: 6 milioane de locuinţe din România au sub 50 de cărţi în bibliotecă

Autor: Ştefan Stan

21.05.2015, 13:33 81

Piaţa de carte din România este estimată la 100 milioane euro, din care 40 milioane euro reprezintă zona de manuale şi auxiliare, în condiţiile în care, din păcate, circa şase milioane de locuinţe au sub 50 de cărţi în bibliotecă, a spus la ZF Live Mihai Mitrică, directorul Asociaţiei Editorilor din România.

“Vânzările de carte reprezintă 60 de milioane de euro, o sumă foarte mică dacă avem în vedere că, în Cehia de exemplu, piaţa ajunge la 430 milioane euro. Practic, cehii cumpără de zece ori mai multe cărţi decât românii”.

Problemele pieţei de carte din România vin, pe de-o parte din educaţia precară a unei mari părţi a populaţiei, dar şi din inexistenţa unei reţele de distribuţie în sate şi oraşele mai mici.

“Reţeaua de distribuţie de carte e cvasi-inexistentă în România, cu excepţia oraşelor mari. Situaţia e dramatică în restul ţării, sunt sate sau oraşe care nu au librării şi nu au văzut cărţi noi de ani de zile. Bibiliotecile nu au primit bani de la buget.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO