Companii

VIDEO ZF LIVE. Oxy Help Industry: Doi antreprenori au pariat 170.000 de euro pe producţia de camere destinate oxigenoterapiei

Autor: Roana Rotaru

15.06.2016, 00:05 4701

Marius Sandulescu şi Cătălin Stoica au intrat pe o nişă a pieţei medicale din România cu o nouă terapie: oxigeno­terapia, care pre­su­pune administrarea oxige­nului la con­centraţii mai mari decât cele din aerul ambiant pentru a creşte ni­velul de oxigen din sânge. 

Cei doi an­treprenori produc ca­mere hiper­bare pe care le vând atât în Ro­mânia, cât şi la export în ţări pre­cum Vietnam, Polonia sau Ger­mania, unde acest tip de terapie este recunoscut şi recomandat de medici. 

„În anul 2013 am văzut care sunt beneficiile acestei terapii, am achi­ziţionat două barocamere din Japonia cu aproximativ 37.000 de euro bucata şi am deschis un centru în Bucureşti. În 6 luni ne-am con­vins de beneficiile acestei trapii şi am deschis compania care se ocupă cu producţia de echipa­mente me­di­cale, mai exact camere hiper­bare“, a declarat luni în cadrul emi­si­unii ZF Live Marius Sandulescu, ad­­ministratorul Oxy Help In­dus­try.

Oxy Help Industry dorea să-şi extindă centrul din Bucureşti, dar pentru că preţurile de achiziţionare a echi­pa­men­telor erau prohibitive, cei doi au hotărât să pro­ducă camerele hiperbare în România. „Noi venim cu un preţ foarte  mic, dar acest lucru nu înseamnă că umblăm la ca­li­tate. Dacă în Europa un produs asemănător cu al nostru se vinde cu 80.000 - 100.000 de euro, noi vindem cu 15-20 de mii de euro un echipament“, a spus ad­ministratorul OxyHelp Industry. 

Terapia cu oxigen poate fi folosită pentru a ajuta corpul să îşi revină după o intervenţie chirur­gicală, pentru întinerire sau pentru spori performaţa şi capacitatea de efort a sportivilor, portivit produ­cătorilor de camere hiperbare. 

Companaia a reuşit deja să îşi formeze o piaţă de desfacere, dar preponderent în străinătate pentru că în România deocamdată această terapie nu este recunoscută.

„Am pătruns pe piaţa asiatică, în Vietnam, unde deja avem co­menzi de 80 de bucăţi pentru marina militară din Vietnam. Ei folo­sesc de mult timp această terapie şi sunt familiarizaţi. În Ro­mânia, a cumpărat două echipa­mente Federaţia Româna de Fotbal, pe care le folosesc sportivii pentru mărirea capacităţii de efort“, a spus reprezentantul OxyHelp Industry.

Preţul pentru o şedinţă de oxigenoterapie este de 170 de lei pentru o oră. OxyHelp Industry a încheiat anul 2015 cu o cifră de afaceri de peste 150.000 de lei, înre­gistrând o pierdere de aproximativ 40.000 lei, având trei angajaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO