Companii

Videoconferinţa Confidex „Despre încrederea în economie în vreme de criză”. Andrei Cionca, Impetum Group: Cei mai optimişti sunt managerii din agricultură, încrederea lor în economie se situează la 43,2. La polul opus sunt managerii companiilor de servicii, cu 37,5%

Andrei Cionca, CEO al Impetum Group

Andrei Cionca, CEO al Impetum Group

Autor: Alina-Elena Vasiliu

29.06.2020, 12:19 138

Cifra de afaceri agregată a companiilor care fac parte din platforma de investiţii ROCA a scăzut cu 8% faţă de cât era estimat la începutul anului, pe fondul crizei generate de coronavirus, şi este cu 10% peste aceeaşi perioadă a anului trecut, spune Andrei Cionca, CEO al Impetum Group, umbrela sub care funcţionează ROCA.

Grupul Impetum a realizat, prin proiectul Confidex, un studiu menit să analizeze încrederea în economie în vremuri de criză. Rezultatul arată că nivelul de încredere se situează la 41%.

„Avem peste 150 de companii mari, cu afaceri de peste 5 mil. euro, respondente la acest studiu. Percepţia încrederii se află la 41, ceea ce înseamnă că executivii sunt conduşi de dinamism şi nu şi-au pierdut optimismul. Cei mai optimişti sunt managerii din agricultură, încrederea lor se situează la 43,2. La polul opus sunt managerii companiilor de servicii, cu 37,5%, ei fiind puternic afectaţi de criză. Acest nivel de 41 trebuie urmărit în evoluţia lui. Mă aştept ca acest indicator să scadă pentru următoarele trei luni”, a spus Andrei Cionca la videoconferinţa Confidex „Despre încrederea în economie în vreme de criză”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO