Companii

Videoconferinţa Confidex „Despre încrederea în economie în vreme de criză”: Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori: E nevoie de o fluidizare a contactului dintre investitori şi Ministerul de Finanţe. Procesul birocratic descurajează investiţiile

Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori de la Bucureşti

Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori de la Bucureşti

Autor: Alina-Elena Vasiliu

02.06.2020, 11:26 111
Investitorii au nevoie de mai puţine „piedici” birocratice, iar pentru acest scop este nevoie de o comunicare mai bună cu Ministerul de Finanţe, este de părere Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori de la Bucureşti.
 
„E nevoie de fluidizarea contactului dintre investitori şi Ministerul de Finanţe. Dacă ei trebuie mereu să completeze multe documente, tot acest proces descurajează investiţiile”, a spus Radu Hanga la videoconferinţa Confidex „Provocările companiilor româneşti înainte şi după pandemie”, parte din proiectul mai amplu „Despre încrederea în economie în vreme de criză”.
 
El a adăugat că feedbackul brokerilor este că nu mai există în piaţă panica din urmă cu circa zece ani, la criza financiară din 2008-2009.
 
„Acum clienţii nu mai apelează aşa mult la creditare. Brokerii văd activându-se conturi vechi şi văd clienţi noi. În plus, investitorii încep să se uite nu doar la piaţa locală, ci şi la cea externă.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO