Companii

Videoconferinţa IMM 2021 - Vaccin pentru IMMunitate. Mediul de business: Afacerile mici şi mijlocii din România trebuie să aibă mai mult curaj pentru export. Există instrumente de sprijin, potenţialul este mare

Videoconferinţa IMM 2021 - Vaccin pentru IMMunitate....

Autor: Alina-Elena Vasiliu, Roxana Rosu

23.04.2021, 18:45 101

Consultanţii pot ajuta IMM-urile să iasă pe alte pieţe, iar antreprenorii trebuie să vadă modelele din alte state, pentru că nu există impedimente legale pentru a ieşi la export.

Exportul nu este punctul forte al între­prin­derilor mici şi mijlocii din România, an­tre­pre­norii români se tem să acceseze pieţe in­ter­naţionale, însă există in­stru­mente care pot ajuta IMM-urile să vândă mai mult peste graniţe. Sunt câteva dintre ideile dez­bă­tute joi în ca­drul videoconferinţei ZF IMM 2021 - Vaccin pentru IMMunitate. Evenimentul a avut ca parteneri oficiali CEC Bank, Signal Iduna, Coface, CSR Nest şi ONV Law.

„Exportul nu este un punct forte al firmelor româneşti, lucrurile sunt departe de potenţial. Este o teamă a antreprenorului român de a trece graniţa, o teamă de necunoscut. Dar există instrumente care îl pot ajuta să obţină informaţii despre companii similare, despre potenţialii clienţi“, a spus Eugen Anicescu, country manager la Coface Romania, unul dintre principalii asigurători de credit comercial din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO