Companii

Videoconferinţa Top 1.000 cele mai mari companii din România. Rezerva de oxigen de business. Dan Ostahie, CEO al Altex România: Crizele şterg o listă lungă de companii. Trebuie să fim atenţi, să nu le pierdem

Videoconferinţa Top 1.000 cele mai mari companii din...

Autor: Mara Rolea

30.03.2022, 15:08 170

Dan Ostahie, unul dintre cei mai puternici antreprenori români, care deţine Altex, al doilea cel mai mare business din antreprenoriatul românesc, a trecut prin trei crize din 1991 când a intrat în business, iar cea mai grea pentru businessul său a fost cea din 2008-2009, când companiile au fost lăsate singure, iar statul mai tare a îngreunat sarcinile mediului de business.

„Crizele şterg o listă lungă de companii, mai ales companii locale, companii mai firave, mai mici, care nu rezistă. Aici trebuie să avem grijă”, a spus Dan Ostahie, CEO şi fondator al Altex în cadrul videconferinţei Top 1.000 cele mai mari companii din România. Rezerva de oxigen de business.

Evenimentul ZF a fost susţinut de Deloitte, Bucharest Real Estate Club, Theda Mar, Impetum Grup, Credit Europe, Philip Morris Romania si REI.

Ce a mai spus Dan Ostahie

Investim în oameni, investim în tehnologie şi investim în infrastructura care susţine întregul ecosistem. Cele 3 direcţii se traduc în servicii. Misunea noastră în piaţă este să oferim servicii cât mai bune clienţilor. Oameni, tehnologie, infrastructură, într-un cuvânt servicii.”

Planul de investiţii al Altex pentru anul 2022 este de 15-20 de milioane de euro.

 Economia românească este mult mai solidă, companiile româneşti sunt mult mai capitalizate, au reuşit în 30 de ani să acumuleze capital care să le ofere soliditatea trecerii prin criză”.

Criza din 2008-2009 a fost cea mai dificilă pentru noi şi atunci criza ne-a lovit sever. La acea dată, reacţia statului a fost aproape inexistentă. În criza pandemică, statul a reacţionat foarte bine, statele în general au venit cu ajutor pentru forţa de muncă şi pentru sectoarele afectate”.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO