Companii

Videoconferinţa ZF/AmCham Guvernanţa corporativă. Andreea Pipernea, CEO, NN Pensii: Cred că se vede progresul în zona de guvernanţă corporativă, evoluţia este pozitivă, dar foarte lentă

Videoconferinţa ZF/AmCham

Videoconferinţa ZF/AmCham Guvernanţa corporativă....

Autor: Ramona Cornea

28.10.2020, 15:08 169

Andreea Pipernea, CEO al NN Pensii, crede că că se vede progresul în zona de guvernanţă corporativă din România, evoluţia este una pozitivă, dar foarte lentă.

”Cred că se vede progresul în zona de guvernanţă corporativă, evoluţia este pozitivă, dar foarte lentă. Sunt factori mai de grabă externi companiilor care încep să pună presiune pe acest subiect. Cu siguranţă, în momentul de faţă, în România se consolidează această profesie de director neexecutiv, de a înţelege ce înseamnă independenţa unei astfel de poziţii faţă de compania în boardul căreia te afli”, a declarat Andreea Pipernea în cadrul videoconferinţei ZF/AmCham Guvernanţa corporativă - de la buzzword la pilon definitoriu pentru dezvoltarea sustenabilă.

Ce a mai declarat Andreea Pipernea în cadrul videoconferinţei:

·         Conceptul de guvernanţă corporativă, folosit din abundenţă în ultima vreme, a ajuns să însemne un buzzword, lumea nu mai ştie la ce ne referim, dacă este un concept pentru toată lumea sau doar cei care au în gestiune miliarde de euro.

·         Eu cred că, în esenţă, este vorba despre un set de reguli şi de valori cu care operează fiecare dintre noi, atât la nivel de companii listate sau nelistate, cât şi la nivel individual.

·         Este un set de reguli şi valori care, în ultimă instanţă, este necesar pentru a asigura încredere şi predictibilitate. Este o ţesătură de care este efectiv nevoie ca să poţi funcţiona în societate.

·         În România suntem în o situaţie destul de particulară, aceea în care fondurile de pensii au nişte dimensiuni măsurate prin activele pe care le gestionează, în momentul de faţă peste 13 mld. euro, care sunt într-o proporţie foarte importantă faţă de activele totale şi tranzacţiile de la BVB, de exemplu.

·         În momentul de faţă, fondurile de pensii au peste 20% din ceea ce înseamnă freefloat-ul local.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO