Companii

Videoconferinţa ZF/AmCham Guvernanţa corporativă. Lăcrămioara Diaconu, Membru al Directoratului, Complexul Energetic Oltenia: Deciziile de investiţii nu se mai fac doar pe baza unor rezultate bune la trimestru sau la an, se fac pe bază de sustenabilitate

Videoconferinţa ZF/AmCham

Videoconferinţa ZF/AmCham Guvernanţa corporativă....

Autor: Ramona Cornea

28.10.2020, 14:56 102

Lăcrămioara Diaconu, membru al Directoratului Complexului Energetic Oltenia, afirmă că investitorii nu mai iau decizii de investiţii bazate doar pe rezultatele financiare ale companiei, ci se uită şi la indicatorii de guvernanţă corporativă şi asupra indicilor de sustenabilitate în general.

”Tendinţa este că investitorii se apleacă din ce în ce mai mult asupra acestor indicatori de guvernanţă corporativă şi asupra indicilor de sustenabilitate în general, adică deciziile de investiţii nu se mai fac doar pe baza unor rezultate bune la trimestru sau la an, se fac pe bază de sustenabilitate, care poate să vină de la acele bune practici pe etică şi din punct de vedere a protecţiei mediului. Sunt lucruri care ţin de sustenabilitate care capătă o greutate din ce în ce mai mare. La nivel internaţional, aceste lucruri se întâmplă de ceva vreme şi cred că a venit timpul ca şi în România să se întâmple asta, mai ales când avem în fundal şi greendeals”, a declarat Lăcrămioara Diaconu în cadrul videoconferinţei ZF/AmCham Guvernanţa corporativă - de la buzzword la pilon definitoriu pentru dezvoltarea sustenabilă.

Ce a mai declarat Lăcrămioara Diaconu în cadrul videoconferinţei:

·         Dacă mă uit la investor relations, lucrurile au evoluat mult mai rapid şi sunt la un nivel foarte apropiat de best practice. Numărul companiilor care aderă la aceste best practices ar trebui să mai crească, dar saltul este mult mai rapid şi pe partea aceasta.

·         Dincolo de OMV Petrom, care a avut modelul companiei mamă, am văzut Fondul Proprietatea, Electrica evoluând foarte frumos din acest punct de vedere.

·         Dacă ne uităm la poziţiile non-executive, lucrurile evoluează, dar viteza este ceva mai slabă. Motivele depind foarte mult de tipul de companie, dacă este privată sau de stat. 

·         Fără un non-executive board de calitate ridicată, mai ales în companiile de stat, înseamnă că laşi executivul să se descurce singur pentru că nu mai e acel partener cu care să ia deciziile.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO