Companii

Videoconferinţa ZF Birouri şi Rezidenţial ’20. Vânzările de locuinţe au „îngheţat“ în starea de urgenţă, dar au accelerat după, iar dezvoltatorii mizează pe proiecte mixte

Videoconferinţa ZF Birouri şi Rezidenţial ’20....

 Proiectele imobiliare mixte, care vor include pe lângă locuinţe şi magazine, birouri şi spaţii verzi vor prinde avânt, pe măsură ce pandemia schimbat preferinţele ♦ Pe segmentul de top, tot mai mulţi preferă achiziţia unei case în proximitatea Capitalei sau a unui apartament cu grădină, care să includă şi o cameră destinată biroului.

Starea de urgenţă şi pandemia au modificat preferinţele clienţilor de real estate, iar acum cele mai căutate sunt proiectele mixte, care oferă cât mai multe funcţiuni în proximitatea locuinţei.

„Proiectele mixte au luat avânt, indiferent de zonă. Un spaţiu de joacă, un magazin la par­ter sau chiar un birou mai mic, aproape de casă reprezintă o necesitate. Spre exemplu, vom livra One Mircea Eliade, care are zonă comericală la parter, cu intrări separate din stradă, iar la etajul 1 birouri de mici dimensiuni. Planul acesta a existat la noi, pentru că am vrut să dezvoltăm, pe lângă zona rezidenţială, şi zona de spaţii de birouri“, a declarat Beatrice Dumitraşcu, VP Residential Sales, One United Properties, în cadrul Conferinţei Birouri şi Rezidenţial 2020 realizată de ZF în parteneriat cu One United Properties, C&W Echinox, Crosspoint Real Estate, PSC Group, Genesis Property, Popovici Niţu Stoica & Asociaţii, Immofinanz, Hotspot Workhub, Cordia şi Gran Via.

În ceea ce priveşte evoluţia preţurilor, ea a subliniat faptul că acestea au continuat să se aprecieze, creşterea fiind susţinută atât de cerere cât şi de costurile cu construcţia.

„Preţurile nu stau pe loc, ele cresc, pe toate segmentele. Tranzacţii s-au făcut destul de multe pe preţuri care au crescut. De la an la an, clienţii sunt mult mai atenţi, au preferinţe în funcţie de locul în care muncesc şi este important să înţelegem că, cu cât vom veni cu mai multe facilităţi, cu atât vom avea mai mult succes“, a explicat Beatrice Dumitraşcu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO