Companii

Videoconferinţa ZF şi BRD – Groupe Société Générale. Finanţări europene pentru digitalizarea României. Companiile din România au la dispoziţie 4,4 miliarde de euro pentru digitalizare, inovare şi cercetare în următorii şase ani prin PNRR

Videoconferinţa ZF şi BRD – Groupe Société...

Autor: Ramona Cornea

20.05.2022, 00:07 383

♦ Octavian Oprea, Autoritatea pentru Digitalizarea României: Componenta C9 din PNRR are o valoare de 2,5 mld. euro, iar componenta C7 este aproape 1,89 mld. euro, dintre care 560 mil. euro se duc către cloudul guvernamental, iar restul de bani se duc către proiectele particulare ♦ Felix Daniliuc, BRD: „IMM-urile trebuie să conştientizeze că digitalizarea le oferă posibilitatea de a-şi lărgi capacitatea, de a se promova, de a se face cunoscuţi, de a accesa pieţe ♦ Roxana Mircea, REI Finance Advisors: „Antreprenorii care vor să acceseze bani din PNRR pentru digitalizare ar fi bine să se pregătească, să se informeze ce soluţii i-ar ajuta să îşi crească afacerile.“

Companiile din România au la dispoziţie 4,4 mld de euro pentru digitalizare, inovare şi cercetare în următorii şase ani prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, iar antreprenorii trebuie să se pregătească din timp pentru a putea accesa aceste fonduri, a fost una dintre concluziile videoconferinţei ZF şi BRD – Groupe Société Générale. Finanţări europene pentru digitalizarea României.

„În PNRR există componenta C9 care are ca temă principală suportul pentru sectorul privat, dezvoltare, inovare. În această componentă, IMM-urile vor avea posibilitatea să semneze până la 5.400 de contracte de finanţare pentru transformarea digitală şi tehnologică a activităţii pe care o desfăşoară. Suma totală alocată pe C9 în momentul de faţă este de 2,5 mld. euro, dar aici intră şi zona de cercetare şi inovare. Avem şi componenta C7 pentru digitalizarea administraţiei publice, de aproape 1,89 mld. euro, dintre care 560 de milioane de euro se duc către celebrul cloud guvernamental, iar restul de bani se duc către proiectele particulare pe care le-au depus instituţiile publice. Da, sunt 4,4 mld. euro pentru digitalizare, inovare şi cercetare care trebuie cheltuiţi în următorii şase ani“, a declarat Octavian Oprea, vicepreşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO