Companii

Videoconferinţa ZF Cei mai mari jucători din economie. Oana Ijdelea, partener, Ijdelea Mihăilescu: Toţi producătorii tradiţionali din industria energetică se orientează către achiziţia sau dezvoltarea de proiecte verzi

Oana Ijdelea, partener, Ijdelea Mihăilescu

Oana Ijdelea, partener, Ijdelea Mihăilescu

Autor: Alexandra Matei

06.07.2021, 19:45 923

♦ Trei factori se conturează a fi extrem de importanţi în industria energetică: mediu, impact social şi guvernanţă corporativă sau ESG, acesta din urmă ajungând să devină un factor primordial în momentul luării unei decizii de investiţii, inclusiv din perspectiva instituţiilor finanţatoare ♦ Marea Neagră are zone care pot permite şi dezvoltarea de proiecte offshore, o parte importantă a tranziţiei către energia verde.

Companiile tradiţionale produ­că­toare din industria ener­ge­tică acordă din ce în ce mai multă atenţie me­diu­lui înconjurător şi sus­tenabilităţii, astfel că, spune Oana Ijdelea, par­tener al casei de avo­ca­tu­ră Ijdelea Mihăilescu, ele se orientează către achi­zi­ţia sau dezvoltările de proiecte verzi.

„Mă uitam la strategiile companiilor tradiţionale pro­ducătoare din industria energetică. Încet, dar sigur, toate se orientează către achiziţia de proiecte verzi sau către dezvoltările de proiecte verzi. Sustenabilitatea înseamnă grija celor din prezent pentru profit, pentru planetă şi pentru oameni, privind spre viitor. Trei factori se conturează a fi extrem de importanţi şi anume mediu, impact social şi guvernanţă corporativă sau ESG (Environmental, Social and Governance). ESG a ajuns să devină un factor pri­mor­dial în momentul luării unei de­cizii de investiţii, inclusiv din pers­pectiva instituţiilor finanţatoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO