Companii

Viena sare în ajutorul companiilor locale afectate de pandemie, contra acţiuni

Viena sare în ajutorul companiilor locale afectate de...

Autor: Catalina Apostoiu

21.09.2020, 00:05 525

Capitala austriacă încurajează companiile relevante pentru oraş să investească în viitorul lor prin intermediul unui nou program de investiţii, Stolz auf Wien.

Stolz auf Wien, o filială a Wien Holding, şi Camera de Comerţ din Viena, oferă com­paniilor afectate de pandemie din oraş capital cu ajutorul unei participări limitate. Aproximativ 40 de mi­lioa­ne de euro sunt disponibili în prima etapă.

Până în prezent, au fost anunţate investiţii în acţiunile a două companii, Frey Wille şi Adamol. Vor urma şi alte investiţii, potrivit wien.orf.at.

„Scopul este de a stabiliza aceste companii şi astfel de a asigura locuri de muncă“, a declarat primarul Michael Ludwig (SPO).

Participarea Stolz auf Wien în cadrul companiilor este limi­tată la un milion de euro sau maximum 20% din acţiuni. După cel mult şapte ani, acţiunile urmează a fi returnate.

Sunt vizate companii care au nevoie de resurse financiare în contextul crizei coronavirusului, dar care se pot baza pe o prognoză de viitor pozitivă pe termen lung. „Companiile eligibile trebuie să fie o parte importantă a identităţii Vienei, să demonstreze importanţă economică, să fie extrem de relevante pentru strategia economică şi de inovare Viena 2030 şi să asigure un număr relevant de locuri de muncă“, potrivit lui Peter Hanke, consilier municipal pe probleme economice.

Primele două companii la care participă Stolz auf Wien sunt două companii tradeţionale vieneze. Adamol are o istorie de peste 100 de ani şi s-a impus ca lider de piaţă în domeniul uleiurilor şi lubrifianţilor de motor. Frey Wille s-a dezvoltat într-un producător de renume la nivel mondial de colecţii de bijuterii, compania fiind creată în 1973.

În lupta împotriva efectelor crizei coronavirusului asupra economiei vieneze, oraşul a pus de asemenea la punct un pachet de susţinere în valoare totală de 200 milioane de euro.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO