Companii

Vin din soare: Cramele Recaş devin producătoare de energie printr-un proiect solar livrat de nemţii de la E.ON

Vin din soare: Cramele Recaş devin producătoare de energie printr-un proiect solar livrat de nemţii de la E.ON

Centrala va avea 1.680 de panouri fotovoltaice care vor fi instalate pe halele de producţie din localitatea Recaş, pe o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi. Întregul proiect va fi finalizat luna viitoare în cadrul unei investiţii de 430.000 de euro.

Autor: Roxana Petrescu

13.07.2021, 00:05 280

Numărul companiilor care aleg să devină producători de energie creşte constant, cel mai nou parteneriat fiind încheiat între Cramele Recaş, cel mai mare producător de vinuri din România, şi nemţii de la E.ON, grup pentru care proiectele solare sunt un pilon de dezvoltare.

E.ON Energie România alături de Cramele Recaş au demarat o investiţie de 430.000 de euro pentru un proiect solar care va asigura 20% din necesarul de energie al producătorului de vinuri. Proiectul va fi finalizat luna viitoare, contribuind la reducerea emisiilor de CO2 ale Cramelor Recaş.

„Construcţia acestei centrale foto­voltaice reprezintă încă un pas pe care îl realizăm în scopul dezvoltării unei abordări strategice bazate pe suste­nabilitate, prin reducerea amprentei emisiilor de carbon şi pentru utilizarea raţională a energiei în scopul creşterii eficienţei tuturor activităţilor de la cramă“, a declarat Georgiu Ioan, director general, Cramele Recaş.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO