Companii

Vin japonezii la Vaslui: grupul financiar nipon Orix dezvoltă un proiect eolian de 60 mil. euro

Vin japonezii la Vaslui: grupul financiar nipon Orix...

Autor: Roxana Petrescu

04.07.2021, 17:03 2789

♦ Parcul are deja contractul de racordare la reţea de la nemţii de la E.ON.

Elawan Wind Berezeni, companie de proiect deţinută de grupul spaniol Elawan Energy, a obţinut în primăvara acestui an contractul de racordare la reţeaua Delgaz Grid, administrată de nemţii de la E.ON, pentru un proiect eolian de 39,6 MW, arată datele publice ale Trans­electrica, operatorul siste­mului naţio­nal de transport al energiei.

Pornind de la datele din piaţă, dacă va fi finalizat, parcul ar putea atrage o investiţie de circa 60 mil. euro, existenţa unui contract de racordare fiind o etapă avansată pentru dezvoltarea proiectelor de acest tip. Spaniolii de la Elawan au pornit ca un business de familie în 2008 ajungând anul trecut la un porfotoliu de proiecte de energie verde de 1,3 GW în 13 ţări.

La finalul anului 2020, 80% din acţiunile grupului cu sediul în Madrid au fost preluate de fondul de investiţii japonez Orix, care administrează un portofoliu de active de 11 trilioane de yeni (circa 83 de miliarde de euro).

Potrivit datelor publice, proiectul din Vaslui este prima investiţii a Elawan în România. Până în 2024, planurile grupului sunt de a ajunge la un portofoliu de proiecte noi cu o capacitate de 8,1 GW în 13 state, printre care şi România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO