Companii

Vin mai dulce, dar producţie în scădere. Temperaturile ridicate din vară au mutat culesul strugurilor cu o lună mai devreme, iar primele date arată că producţia poate fi cu 50% mai mică

Vin mai dulce, dar producţie în scădere. Temperaturile...

Autor: Florentina Niţu

18.09.2024, 00:07 560

Cu producţie în scădere, viticultorii revin la frământările legate de promovare: cum facem ca vinul să fie „rege“, la fel ca în Franţa?

România, unul dintre cei mai mari cultivatori de struguri şi producători de vinuri din UE, a început culesul cu o lună mai devreme anul acesta, în unele zone, din cauza temperatu­rilor ridi­cate, iar în aproximativ o săptă­mână termină de strâns rodul.

Producţia este medie, cu 20-30% până la 50% mai mică faţă de anul trecut, în funcţie de soi, parcelă şi de momentul recoltării, pentru că în ultimele două săptămâni a avut loc un puternic proces de deshidratare şi stafidire.

Viticultorii spun că vom avea mai puţin vin din producţia de struguri de anul acesta, dar cu o concentraţie ridicată de zaharuri. Marea lor problemă este însă, din nou, promovarea, pentru că vinul nu este un brand de ţară, nu este „regele“ cum îl consideră francezii.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro