Companii

Vin vremuri grele: Un sfert din angajatori au în plan să îngheţe salariile în acest an, iar o treime vor oferi o creştere de maxim 5%, dar majoritatea vor să facă angajări

Vin vremuri grele: Un sfert din angajatori au în plan...

Autor: Roxana Rosu

27.01.2020, 11:22 735

Un sfert din angajatori au în plan să îngheţe salariile în acest an, iar o treime vor oferi o creştere de maxim 5%, deşi majoritatea angajaţilor speră să câştige mai mult în acest an, arată un sondaj BestJobs.

Doar 13% dintre firme ar putae oferi salarii mai mari cu până la 10% , iar două din zece şi-au bugetat creşteri de până la 15% pentru angajaţi.

NUmai 6,5% dintre respondenţi au afirmat că vor majora salariile peste acest prag.

Totodată, circa un sfert dintre angajatori spun că majorarea salariului minim de la 1 ianuarie le va afecta bugetul de personal, astfel că vor lua măsuri precum restrângerea cheltuielilor cu beneficiile extrasalariale, comasarea unor funcţii, automatizarea unor procese şi restructurarea unor poziţii.

În privinţa beneficiilor extrasalariale, cei mai mulţi  (64,5%) mizează în continuare pe tichetele de masă, iar 58% spun că vor acorda prime pentru ocazii speciale, în timp ce 39% din manageri vor organiza petreceri pentru angajaţi. În plus, 38,7% dintre respondenţi vor susţine cheltuielile cu transportul ale angajaţilor, iar 35% vor investi în cursuri şi traininguri de dezvoltare personală pentru angajaţi.

Aproximativ doi din zece respondenţi susţin că vor oferi un program flexibil de muncă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO