Companii

Vinurile de cinci stele din România: Davino, Clos des Colombes, Gîrboiu, Corcova, Villa Vinea sau Casa Isărescu

Marinela Vasilica Ardelean, cel mai în vogă degustător de vinuri din România la ora actuală

Marinela Vasilica Ardelean, cel mai în vogă degustător de vinuri din România la ora actuală

Autor: Alina-Elena Vasiliu

14.04.2016, 00:07 4737

Trei vinuri ale guvernatorului BNR Mugur Isărescu sunt incluse în cele 214 vinuri, considerate cele mai bune din România de un juriu internaţional.

 

Peste două sute de vinuri de top din România şi Republica Moldova au fost reunite într-un ghid intitulat „The Wine Book of Romania“, iniţiat şi realizat de Marinela Vasilica Ardelean, specialist în branding şi business development în industria enogastro­nomică.

Ghidul a fost lansat ieri şi include vinuri de trei, patru şi cinci stele după ce au fost degustate de un juriu format din opt experţi internaţionali.

„Cele 214 vinuri sunt alese după cri­terii internaţionale - autenticitate, ele­ganţă şi calitate. Nu ne mai putem per­mite să punem în faţa degustătorilor pro­fesionişti cu recunoaştere in­ter­na­ţio­nală vinuri care nu ating un minim stan­dard al acestei calităţi. După ce am de­gus­tat aproape 3.000 de vinuri, le-am ales pe acestea. Clasificarea este pentru a le diferenţia şi pentru a oferi un sprijin con­sumatorilor din România şi din străină­tate“, a spus ea.

Printre cramele care au vinuri in­cluse în ghid şi care au fost cotate cu cinci stele se numără Davino, Clos des Co­lombes, Gîrboiu, Corcova şi Villa Vinea din România, Purcari şi Gitana, din Republica Moldova. Dintre cele 214 vinuri incluse în carte, trei sunt produse în casa de vinuri Isărescu, a guverna­torului Băncii Naţionale a României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO