Companii

Viorel Cataramă: piaţa Germaniei este de necrezut

Viorel Cataramă: piaţa Germaniei este de necrezut

Autor: Ioana David

09.02.2012, 17:41 3849

Omul de afaceri Viorel Cataramă, care controlează afacerea Elvila din industria mobilei, un business de 103,5 mil. euro anul trecut, spune că în ianuarie exportul companiei s-a majorat cu 36%.

"Piaţa Germaniei (cea mai mare piaţă externă a companiei - n.red.) este de necrezut. Miracolul economiei germane are efecte în practică", a spus Cataramă într-un interviu acordat ZF.

Exporturile au reprezentat şi anul trecut motorul creşterii de 3% a businessului controlat de Cataramă, unul dintre primii investitori industria mobilei, care a pus bazele grupului de firme în 1990.

Elvila operează fabricile Elmoberom Beiuş, Relaxa Mizil şi Carpatina Băbeni, dar şi o reţea care numără 55 de magazine, dintre care aproximativ 40% în regim de franciză.

În primele şase luni ale acestui an, Elvila are în vedere să deschidă şase magazine cu suprafaţe între 3.000 şi 5.000 mp la Craiova, Turnu Severin, Sibiu, Piteşti, Iaşi şi Bucureşti Militari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO