Virgil Harabagiu, proprietarul Perla Bucegi din Sinaia, care deţine şi 30 de hectare de viţă de vie în zona Dealu Mare, are în plan să dezvolte un complex turistic format din vile, dar şi un restaurant pe nişa de turism viticol pentru a atrage mai mulţi turişti la degustări.
„Turismul viticol este viitorul, văd potenţial pe această nişă şi ne-am propus să facem o investiţie la Dealu Mare. Este nevoie de facilităţi de cazare pentru a dezvolta acest tip de turism. Avem în plan să construim câteva viluţe, dar şi un restaurant“, a declarat pentru ZF Virgil Harabagiu.
Virgil Harabagiu este unul din antreprenorii locali care au pariat pe afaceri în turismul de pe Valea Prahovei, dar şi într-un business din domeniul vinului, el deţinând în prezent o podgorie şi o cramă în zona Dealu Mare (plaiul viticol Gura Vadului, Mizil). El a mizat pe plantaţii cu soiuri româneşti precum Fetească Neagră, Fetească Regală sau Tămăioasă Românească.