Companii

Virgil Ionescu, Sanador: Nu poţi fi un medic bun, oricât de multe ştii, dacă aparatul pe care lucrezi este prost

Virgil Ionescu, medic în cadrul spitalului Sanador: Banii pe care îi câştigi în mediul privat, care te pot face să evoluezi, nu pot fi comparaţi cu cei de la stat

Virgil Ionescu, medic în cadrul spitalului Sanador: Banii pe care îi câştigi în mediul privat, care te pot face să evoluezi, nu pot fi comparaţi cu cei de la stat

Autor: Georgiana Mihalache

03.10.2016, 00:06 4365

Tehnologia medicală performantă şi salariul reprezintă do­­uă dintre cele mai importante motivaţii pentru medici în func­­ţie de care aleg să lucreze într-un spital, iar mediul privat aco­­peră nevoile specialiştilor în mai mare măsură decât cel pu­blic, a spus medicul Virgil Ionescu, medic în cadrul spi­ta­lu­lui Sana­dor, prezent în cadrul conferinţei ZF Health & Pharma 2016.

„Profesia mea este dependentă de aspectul tehnic. Nu poţi fi un medic bun, oricât de multe ştii, dacă aparatul pe care lucrezi, care produce examinările sub coordonarea ta, nu este bun. Am putut să observ acelaşi pacient examinat pe do­uă aparate oarecum similare, pe unul bun se vedea cu mult mai bine decât pe unul prost. Diferenţa aceasta este diferenţa de la viaţă la moarte, este vorba despre diferenţa de la nicio le­ziune la o leziune sau la mai multe“, a spus Virgil Ionescu.

Medicul de la Sanador a afirmat că ultima dată când a intrat într-un spital de stat a fost în 2004, din acel moment în­cepând să lucreze exclu­siv în mediul privat. Motivele pen­tru care Virgil Ionescu nu a mai do­rit să lucreze la spitalul Bagdasar-Arseni au ţinut de salariul mic şi lip­sa dotărilor teh­ni­ce, caracteri­zând ex­perienţele sale în spitalul pu­blic drept „oribile“.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Health&Pharma Summit'24