Companii

Virgil Lixandru, Euro Vial: Neptunul are nevoie de un drum rapid de 40 de kilometri pentru a se dezvolta. Sudul litoralului rămâne subdezvoltat pe fondul lipsei unei autostrăzi sau a unui drum expres care să reducă timpul de tranzit

Virgil Lixandru, Euro Vial: Neptunul are nevoie de un...

Autor: Bogdan Alecu

21.02.2022, 09:00 322

Proximitatea faţă de autostradă şi faptul că se află la circa două ore de Bucureşti au permis dezvoltarea puternică a pieţei imobiliare din Mamaia, unde s-au construit şi se construiesc mai multe proiecte rezidenţiale, unde însă studiourile şi apartamentele sunt ulterior închiriate în regim hotelier.

De partea cealaltă, sudul litoralului rămâne subdezvoltat pe fondul lipsei unei autostrăzi sau a unui drum expres care să reducă timpul de tranzit.

„(...) Drumul este mai lung şi durează mai mult până în Neptun, nu există un drum rapid. Neptunul are nevoie de 40 de kilometri de drum rapid pentru a se dezvolta“, a spus Virgil Lixandru, managing partner, Euro Vial Residence, companie care are în dezvoltare mai multe proiecte în zona Mamaia-Mamaia Nord. Mamaia reprezintă una dintre cele mai dinamice zone de dezvoltare imobiliară din România.

Cu peste 14.000 de apartamente finalizate în ultimul deceniu, Mamaia depăşeşte astfel oraşe de dimensiuni medii şi mari potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică. În plus, mai multe mii de noi unităţi se află în diferite stadii de construcţie în Mamaia în acest moment, urmând a fi finalizate în 2022 şi în anii următori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO