Companii

Virgil Popescu, ministrul energiei: OMV nu poate vinde acţiunile de la Petrom către o altă companie fără acordul statului român. Informaţia că OMV vrea să vândă Petrom către Gazprom este doar o speculaţie fără temei

Virgil Popescu, ministrul energiei: OMV nu poate vinde...

Autor: Roxana Rosu

02.08.2021, 23:39 412

Virgil Popescu, ministrul energiei, a spus luni seară pe pagina lui de Facebook că OMV nu poate vinde acţiunile de la Petrom către o altă companie fără acordul statului român, conform unei ordonanţe de urgenţă promovată în 2020.

În acest sens, orice informaţie că OMV discută vânzarea Petrom către Gazprom este doar o speculaţie fără temei.

El a reamintit o ordonanţă de urgenţă aprobată în februarie 2020 prin care, pe motive de securitate naţională, un stat membru al Uniunii Europeană poate refuza acordarea unor concesiuni de explorare/exploatare de hidrocarburi, atât petrol cât şi gaze naturale, iar asta înseamnă că statul român poate oricând, pe motive motive de siguranţă naţională, să nu fie de acord cu orice tranzacţie.

“Şi nu vorbim doar de Petrom”, a menţionat Popescu.

În presa austriacă a apărut săptămâna trecută informaţia că OMV ar vrea să vândă pachetul majoritar de acţiuni pe care îl deţine la Petrom gigantului rus Gazprom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO