Companii

Virgil Popescu, ministrul Energiei: România va avea cel mai mic preţ la benzină şi motorină din Europa, după Ungaria, după reducerea cu 50 bani pe litru a preţului la pompă

Virgil Popescu, ministrul Energiei: România va avea cel...

Autor: Roxana Rosu

28.06.2022, 12:36 494

România va avea cel mai mic preţ la benzină şi motorină din Uniunea Europeană, după Ungaria, după reducerea cu 50 bani pe litru a preţului la pompă, a declarat marţi ministrul Energiei, Virgil Popescu.

”Am lucrat ieri la ordonanţa de urgenţă şi ea va fi în şedinţa de Guvern de miercuri. În urma acestei reduceri, preţul la motorină va fi de circa 1,7 euro/litru, iar cel la benzină de 1,6 euro. Va fi cel mai mic preţ din Europa, după Ungaria”.

Ministrul a amintit că din reducerea totală de 50 de bani,  25 de bani vor fi susţinuţi de la bugetul de stat prin Ministerul de Finanţe şi 25 de bani de către companii, fiind o cheltuială deductibilă.

”Sunt sigur că 80% dintre operatori vor aplica măsura cu siguranţă. Dar cred că şi operatorii mici, din zonele rurale, vor face asta”, a mai spus Virgil Popescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO