Companii

Vlad Cordea, Managing Associate, Ijdelea Mihăilescu: Pentru a identifica mijloace de impulsionare a investiţiilor aş pleca de la criteriile stabilite de Banca Mondială, cum ar fi, mai ales, stabilitatea politică, eficienţa guvernării sau claritatea şi calitatea reglementării

Videoconferinţa ZF Cei mai mari jucători din economie

Vlad Cordea, Managing Associate, Ijdelea Mihăilescu:...

Autor: Alexandra Matei

23.06.2021, 15:18 102

Vlad Cordea, Managing Associate la casa de avocatură Ijdelea Mihăilescu, este de părere că pentru a se identifica mijloace de impulsionare a investiţiilor trebuie avute în vedere criteriile stabilite de Banca Mondială, pe care statele ar trebui să le implementeze şi să le dezvolte mai ales pentru impulsionarea investiţiilor străine. În acest sens, el pune accentul pe criterii precum stabilitatea politică, eficienţa guvernării sau claritatea şi calitatea reglementării.

„Pentru a identifica mijloace de impulsionare a investiţiilor, aş pleca de la criteriile stabilite de Banca Mondială, pe care statele ar trebui să le implementeze şi să le dezvolte pentru a impulsiona investiţiile, mai ales cele străine. Aici aş enumera stabilitatea politică, capitol la care România nu excelează, apoi eficienţa guvernării – nu mă refer strict la guvernarea centrală, ci şi la guvernarea locală şi la modul în care autorităţile locale răspund nevoilor clienţilor –, dar şi claritatea şi calitatea reglementării. Pe de-o parte, ai nevoie de o implicare activă a autorităţilor în procesul dezvoltării şi implementării proiectelor, dar pe de altă parte, şi autorităţile au nevoie de reglementări clare, precise, predictibile, care să le permită să ducă la îndeplinire actele de autorizare. 

Cred că sunt lucruri de îmbunătăţit în România”, a declarat Vlad Cordea, Managing Associate la casa de avocatură Ijdelea Mihăilescu în cadrul videoconferinţei ZF Cei mai mari jucători din economie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO