Companii

Vlad Gliga a studiat în SUA şi Danemarca, dar s-a întors în România să deschidă un hub pentru start-up-urile româneşti. Investiţia de început a fost de 100.000 de euro

Vlad Gliga a studiat în SUA şi Danemarca, dar s-a...

Autor: Alexandra Cepăreanu

23.11.2018, 00:06 1224

Rubik Hub organizează în perioada 23-25 noiembrie Startup Spiner Makeathon, un program care are ca scop să aducă la un loc start-up-uri, acceleratoare şi investitori.

După ce a locuit, muncit şi învăţat în Statele Unite ale Americii şi Danemarca, Vlad Gliga s-a întors în ţară şi a înfiinţat start-up-ul Rubik Hub, primul spaţiu de coworking (spaţiu de birouri deschis pentru oameni de business, creat ca alternativă la birourile tradiţionale) dedicat antreprenorilor din Piatra-Neamţ, printr-o investiţie de 100.000 de euro, a spus pentru ZF Vlad Gliga, fondatorul proiectului.

Hub-ul este în Piatra-Neamţ, într-un spaţiu oferit cu titlu gratuit pentru o perioadă de 10 ani de Primăria Piatra-Neamţ. Acesta a fost reamenajat cu un buget de 100.000 de euro, bani proveniţi din sponsorizări, plus donaţii în produse de la diverşi parteneri locali sau naţionali. Spaţiul, un fost restaurant dezafectat, a fost complet refăcut la interior si adaptat nevoilor şi cerinţelor unui spaţiu modern de coworking“, a spus Vlad Gliga, CEO al Rubik Hub. Rubik Hub a luat naştere în luna mai a anului trecut, după aproape doi ani în care fondatorul proiectului, împreună cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est (ADR N-E) au studiat piaţa locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO