Companii

Vodafone Institute: Peste 40% dintre români cred că guvernul are capacitatea şi abilităţile să combată schimbările climatice, iar un procent apropiat spun că statul, companiile şi cetăţenii ar trebui să împartă costurile pentru protejarea mediului

Vodafone Institute: Peste 40% dintre români cred că...

Autor: Roxana Rosu

06.01.2022, 11:55 117

 

Peste 40% dintre români cred că guvernul are capacitatea, voinţa şi abilităţile să combată schimbările climatice, iar 8 din 10 spun că reglementări mai dure în dimeniul protecţiei mediului sunt inevitabile, potrivit unui studiu al Vodafone Institute şi realizat de Kantar, care a cuprins 17.000 de oameni din 17 ţări, printre care şi România.

La nivel global, cetăţenii sunt de părere că guvernele din ţările lor sunt principalele responsabile pentru combaterea schimbărilor climatice (54%), urmate de ONU (40%).

De asemenea, digitalizarea este considerată de cei mai mulţi o soluţie pentru atingerea obiectivelor climatice, aşa cum au menţionat aproape 65% dintre cei intervievaţi, rată similară şi în rândul cetăţenilor români.

Companiile şi persoanele fizice sunt considerate la fel de responsabile, alături de guverne, în proporţie de 39%, pentru combaterea schimbărilor climatice, urmate de organisme supranaţionale precum Uniunea Europeană sau cea Africană (33%) şi ONG-urile (30%) (întrebare cu alegere multiplă).

Mai mult de jumătate dintre cei chestionaţi sunt de acord că guvernul lor are voinţa (58%), abilităţile (58%) şi capacitatea (59%) de a aborda schimbările climatice.

În majoritatea ţărilor, procentele pentru cele trei categorii sunt aliniate, similar şi în România, unde peste 40% sunt de acord cu asta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO