Voicu Vuşcan, administrator al Elit, unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din România, spune că industria în care activează a fost puternic încercată de pandemia de COVID-19, din cauza volatilităţii economice şi a ameninţării epidemiologice permanente a factorului uman, atât în zona de producţie, cât şi în cea de distribuţie şi vânzare. Astfel, el estimează că piaţa preparatelor din carne va stagna în acest an.
„Anul acesta vorbim despre o stagnare. HoReCa a fost închisă, magazinele mari au înregistrat un număr mai mic de clienţi şi scădere în vânzări la produsele vrac, dar şi nesiguranţă din partea oamenilor în ceea ce priveşte venitul lor. Toate acestea nu fac altceva decât să reducă consumul. Pe viitor, creşterea vânzărilor depinde foarte mult de veniturile populaţiei şi de măsurile restrictive luate pentru combaterea COVID-19, pentru că acestea vor influenţa direct şi consumul de mezeluri“, afirmă Voicu Vucşan.