Companii

Vola.ro: Românii au ales destinaţii mai scumpe sau au plătit mai mult pe biletul de avion

Vola.ro: Românii au ales destinaţii mai scumpe sau au...

Autor: Miruna Diaconu

03.10.2022, 00:07 189

Una dintre schimbările acestui de sezon turistic a fost faptul că turiştii au ales mai mult să opteze pentru servicii prin care în cazul unor situaţii neprevăzute îşi primeau banii înapoi sau îşi puteau rezerva un alt zbor.

„Preţurile vizibil mai mari sunt impulsionate şi cererea în creştere pentru biletele de avion pe anumite rute aglomerate. Conform estimărilor noastre, gradul de ocupare al aeronavelor a fost de peste 85 chiar 90% pe anumite destinaţii cerute, situaţie care în trecut era întâlnită doar în perioadele de sezon de vârf, sărbători sau anumite perioade de vacanţă“, explică Claudia Tocilă,  director de marketing la Vola.ro

Pentru anul acesta, Claudia Tocilă precizează că de la începutul acestui an şi până în prezent creşterea cifrei de afaceri, dar şi a volumului de tranzacţii interrmediate a crescut cu circa 150% faţă de anul trecut.

„Paradoxul acestei perioade este că ei călătoresc în continuare la fel de mult sau poate chiar mai mult. Chiar dacă au avut o experienţă neplăcută, încearcă din nou, se reprogramează, îşi aleg destinaţii sau companii aeriene mai stabile, mai plătesc în plus la biletul de avion, aleg un produs de tipul Vola Trip Protect sau Fast Refund şi pleacă în vacanţă. Nu vedem o scădere majoră în cerere în afară de sezonalitatea specifică“, spune Claudia Tocilă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO