Companii

Vreau din România. Valer Hancaş, Kaufland România: Cooperativele sunt o formă prin care se poate dezvolta agricultura românească. Mai e nevoie de asociere la nivel naţional

Autor: Cristina Roşca

30.10.2020, 19:45 421

♦ În prezent sunt peste 1.500 de cooperative agricole în România ♦ În Polonia erau de trei ori mai multe încă de acum cinci ani ♦ Kaufland este liderul pieţei locale de comerţ, cu afaceri de 11,9 mld. lei anul trecut, plus 9% ♦ Compania are 135 de hipermarketuri în România şi continuă expansiunea.

Lanţul de magazine Kaufland are 2.800 de furnizori de bunuri şi servicii, dintre care 2.300 sunt locali. Şi pe viitor reţeaua va continua să dezvolte parte­neriate cu producătorii români pentru că există cerere din partea consumatorilor locali, dar şi pentru că impactul asupra businessului Kaufland este şi el pozitiv.

„În 2005, Kaufland România a deschis primul hipermarket în Şoseaua Colentina din zona Bucur Obor din Capitală. Mi-aduc foarte bine aminte momentul respectiv pentru că am luat parte. Am ajuns atunci, printr-o coincidenţă, lângă preşedintele Consiliului de Administraţie Internaţional al Kaufland. Am făcut cunoştinţă şi m-a întrebat dacă provin din retailul local. I-am răspuns afirmativ, iar apoi m-a întrebat ce branduri româneşti importante nu avem încă pe rafturile acelui magazin. M-a mirat întrebarea, dar am înţeles“, îşi aminteşte Valer Hancaş, director de comunicare şi corporate affairs în cadrul Kaufland România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO