Companii

Vuza: În trei ani de criză am dat afară 4.800 de oameni

Vuza: În trei ani de criză am dat afară 4.800 de oameni

Autor: Mirabela Tiron

28.11.2011, 00:06 706

Ştefan Vuza, care deţine grupul industrial Serviciile Co­mer­ciale Române (SCR), cu activităţi care acoperă sec­torul chimic, al textilelor sau al construcţiilor de maşini, face bi­lanţul la trei ani de criză.

"Cred că doar Băsescu îşi imaginează că ne-a ocolit criza. De fapt de la sfârşitul lui 2008 până în prezent numărul angajaţilor din grupul meu s-a redus de la 7.000 de oameni la aproape 2.200", spune omul de afaceri, care controlează 17 companii în industrie.

Mai mult, Vuza susţine că afacerile au ajuns la 212 mil. eu­ro anul trecut, iar profitul grupului SCR s-a redus de zece ori, de la 35 mil. euro în 2008 la doar 3,5 mil. euro anul trecut.

Businessul Serviciile Comerciale Române este struc­tu­rat în şase divizii, respectiv divizia chimică (combinatul chi­mic Chimcomplex SA), divizia de celuloză şi hârtie (Someş Dej), divizia textilă (Iaşitex şi Nova Textile Bumbac), con­struc­ţii de maşini şi aparataj (Contactoare şi Sinterom), uti­laje speciale (Uzuc Ploieşti, Caromet Caransebeş) şi divizia de aviaţie militară (Institutul Naţional de Aviaţie (INAV).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO