Companii

Wargha Enayati, Regina Maria: Pentru spitalele specializate clasificarea Ministerului Sănătăţii nu are relevanţă

Autor: Ioana David

30.05.2011, 17:32 468

Wargha Enayati, directorul general al reţelei de clinici şispitale private Regina Maria, spune că în cazul spitalelorspecializate, clasificarea pe care Ministerului Sănătăţii a făcut-ounităţilor sanitare este lipsită de relevanţă, deoarece acesteasunt depunctate pentru că nu oferă multe specialităţi medicale.

"Clasificarea este un "barometru" mai ales în contractareafondurilor publice şi reflectă multi-disciplinaritatea şiproximitatea unei unităţi medicale. De exemplu un spital cu grad 1de clasificare deserveşte cu siguranţă o arie teritorială extinsăşi oferă toate specialităţile medicale", a afirmat Enayati.

Euroclinic Regina Maria, spital din reţeaua companiei, a fostinclus de către Ministerul Sănătăţii în categoria a patra careînseamnă nivel de competenţă bazal şi care încadrează spitale cedeservesc populaţia pe o rază administrativ-teritorială limitată,pentru afecţiuni cu grad mic de complexitate. Maternitatea CMU"Regina Maria" a fost clasificat la categoria a cincea, carepresupune nivel de competenţă limitat (spitale care asigură, dupăcaz, următoarele servicii medicale: servicii medicale pentruîngrijirea bolnavilor cronici, servicii medicale într-o singurăspecialitate sau servicii paleative).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO