Companii

Who’s who in business 2011. Astăzi Bogdan Mihail, preşedintele Smithfield

Who’s who in business 2011. Astăzi Bogdan Mihail, preşedintele Smithfield

Autor: Adelina Mihai

07.11.2011, 00:03 737

Bogdan Mihail, 45 de ani, lucrează de mai bine de patru ani în cadrul grupului Smithfield (în primii trei ani a condus divizia Smithfield Ferme). Anul trecut a fost promovat în funcţia de preşedinte al grupului Smithfield România (care cuprinde companiile Smithfield Ferme, Smithfield Prod, Agroalim Distribution şi Agroalim Logistics)

El a intrat astfel în seria celor mai puternici executivi români din economie, fiind şi unul dintre puţinii români care au primit mandat de a conduce operaţiunile interne ale unui gigant mondial.

Absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, Bogdan Mihail a fost anterior vicepreşedinte şi director executiv al producătorului de băuturi alcoolice Prodal '94, companie în care a lucrat aproximativ 14 ani.

El a terminat un Executive MBA în cadrul şcolii de afaceri ASEBUSS şi cursurile Advanced Management Program atât la Harvard Business School (HBS) din Statele Unite ale Americii, cât şi în cadrul INSEAD din Franţa.

Anul trecut, el a absolvit şi cursurile Institute of Directors din Marea Britanie, una dintre cele mai cunoscute instituţii educaţionale internaţionale. Grupul american Smithfield a intrat în România în 2004 prin achiziţionarea combinatului Comtim din Timişoara şi a firmei Agrotorvis, iar de atunci achiziţiile americanilor s-au ţinut lanţ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO