Companii

Wiki ZF, indexul companiilor: azi, Ford

B-Max, modelul produs de Ford la Craiova

B-Max, modelul produs de Ford la Craiova

Autor: Bogdan Alecu

17.12.2014, 00:07 509

Ziarul Financiar continuă să publice „enciclopedia“ celor mai mari 100 de companii din România (reunită în online sub emblema wikizf) cu Ford, cel de-al doilea constructor auto prezent pe piaţa locală, care produce modelul B-Max la uzina de la Craiova.

Cu o producţie de aproape 69.000 de maşini în 2013, în creştere cu 123% faţă de anul anterior, uzina Ford din Bănie a intrat în top cinci cei mai mari exportatori din România şi a ajuns la afaceri de aproape 4,5 mld. lei.

Cu toate acestea, Ford este încă departe de planurile asumate prin contractul de privatizare, respectiv o producţie de 300.000 de unităţi anual. Mai mult, Ford a anunţat anul acesta un program de restructurare care vizează aproape 700 de oameni, cei mai mulţi angajaţi ai secţiei de vehicule. În perioada septembrie 2013 - septembrie 2014   uzina Ford de la Craiova a adunat aproape 80 de zile fără producţie de maşini.

Vedeţi pe www.zf.ro/wikizf profilul economic al celor mai mari companii din România

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO