Companii

Wizz Air a ajuns la 5 milioane de pasageri pe aeroportul din Cluj-Napoca

Wizz Air a ajuns la 5 milioane de pasageri pe aeroportul...

Autor: Laurentiu Cotu

11.08.2015, 15:33 3911

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană de pe piaţa locală după numărul de pasageri, a transportat 5 milioane de persoane în cei opt ani de prezenţă pe aeroportul Avram Iancu din Cluj-Napoca. Wizz Air a iniţiat în 2007 operaţiunile din Cluj-Napoca, ajungând în prezent să opereze zboruri pe 25 de rute de la baza din Cluj, deservite de patru aeronave Airbus A320.

’’Aşteptăm şi mai mulţi pasageri din Cluj şi din judeţele vecine, în condiţiile în care pe viitor reţeaua noastră de destinaţii şi frecvenţele de zbor vor creşte. De asemenea, credem că acest lucru este important pentru economia din Cluj-Napoca, estimându-se că fiecare 1.000 de pasageri transportaţi facilitează crearea unui nou loc de muncă în economia locală’’, a declarat  Daniel de Carvalho, purtătorul de cuvânt Wizz Air.

Compania a transportat anul trecut 3,9 milioane de persoane de pe aeroporturile locale, în creştere cu 20% faţă de anul anterior, acesta fiind primul bilanţ oficial al Wizz Air pentru 2014. Operatorul ungar estima anterior un trafic de 3,6 milioane de pasageri, însă ţinta a fost depăşită. Oraşul cu cel mai mare trafic de pasageri din reţeaua de transport Wizz Air din România este Bucureşti, despre care compania a precizat că s-a angajat să-l dezvolte ca destinaţie de vacanţă şi pentru afaceri. Pe plan local, Wizz Air operează zboruri de pe aeroporturile din Bucureşti, Cluj-Napoca, Târgu-Mureş, Timişoara, Arad, Iaşi, Craiova şi Sibiu. Wizz Air este compania aeriană care a avut cea mai accelerată dezvoltare pe piaţa locală, devenind liderul pieţei după numărul de pasageri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO