Companii

Wizz Air introduce o taxă de 10 euro pentru bagajele de mână

Wizz Air introduce o taxă de 10 euro pentru bagajele de mână

Autor: Mirabela Tiron

03.10.2012, 14:20 8477

Compania aeriană low-cost WizzAir a anunţat astăzi că va introduce o taxă de 10 euro pentru bagajele mari de mâmnă (troler - 42x32x25 centimetri), în timp ce bagajele mici de mână (cele care încap sub scaunul din faţă) vor pute fi transportate gratuit.

"Ne aşteptăm ca circa 25% din pasageri să se deplaseze cu un bagaj mare de mână pentru care vor plăti 10 euro", a declarat Daniel De Carvalho, directorul de comunicare al companiei.

Măsura va intra joi în vigoare, pentru pasagerii care au rezervat bilete Wizz Air pentru călătorii începând cu 24 octombrie. Pasagerul va plăti 10 euro pentru bagajul mare de mână doar dacă îl declară când face rezervarea online. În cazul în care ajunge cu acest bagaj de mână la check-in, la aerport va plăti 20 de euro, iar dacă va trece de porţile de îmbarcare fără să anunţe bagajul mare de mână va scoate din buzunar 30 de euro, potrivit directorului de comunicare al companiei.

În prezent, transportul bagajelor în cabină este gratuit.

Bunurile cumpărate în aeroport, după controlul de securitate, vor fi permise în continuare în mod gratuit în cabină.

WizzAir a tranportat 2,8 milioane de pasageri anul trecut, iar anul acesta estimează că va transporta 3,1 milioane de pasageri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO