Companii

Wizz Air introduce pe 1 mai măsuri adiţionale de igienă în timpul îmbarcării şi al zborurilor, echipajul şi pasagerii având obligaţia să poarte măşti pe tot parcursul călătoriei

Wizz Air introduce pe 1 mai măsuri adiţionale de...

Autor: Roxana Rosu

29.04.2020, 12:35 127

Wizz Air va introduce pe 1 mai măsuri adiţionale de igienă în timpul îmbarcării şi al zborurilor, echipajul şi pasagerii având obligaţia să poarte măşti pe tot parcursul călătoriei.

De asemenea, pasagerii ar trebui să facă check-in şi să efectueze orice achiziţii de servicii online, cum ar fi plata pentru bagaje suplimentare, pentru a reduce interacţiunea neesenţială la aeroport.

Utilizarea punctelor autonome de predare a bagajelor – acolo unde sunt disponibile – şi verificarea rapidă de securitate pe aeroporturi sunt recomandate cu tărie de către compania aeriană pentru a creşte şi mai mult distanţarea fizică în etapa premergătoare îmbarcării.

În încercarea de a limita răspândirea posibilelor infecţii, pasagerii sunt rugaţi să adopte noile reguli de distanţare fizică atât în ​​timpul îmbarcării, cât şi al debarcării.

Deşi filtrele HEPA ale tuturor aeronavelor Wizz Air filtrează 99,7% dintre virusurile şi bacteriile din aerul din cabină, echipajul, precum şi pasagerii vor avea  obligaţia să poarte măşti pe tot parcursul zborului.

Echipajul de cabină va distribui şerveţele de igienizare fiecărui pasager, în timp ce eliminarea revistelor de la bord şi încurajarea plăţii cu mijloace contactless în timpul cumpărăturilor la bord vor reduce la minim contactul fizic.

 „Pe măsură ce primim din ce în ce mai mulţi pasageri pe zborurile noastre şi extindem operaţiunile noastre, măsurile de protecţie pe care le implementăm vor asigura cele mai bune condiţii sanitare posibile.”, a spus József Váradi, CEO al Wizz Air.

Pe zborurile unde gradul de încărcare permite, echipajul va supraveghea distanţarea locurilor între pasageri.

Wizz Air va continua programul său de curăţenie zilnic strict pentru toată flota în exploatare, toate aeronavele fiind dezinfectate peste noapte.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO