Companii

Wizz Air şi-a suspendat operaţiunile de la Craiova, din cauza lucrărilor de reabilitare a pistei

Wizz Air şi-a suspendat operaţiunile de la Craiova, din cauza lucrărilor de reabilitare a pistei

Autor: Andrei Mazurchievici

15.05.2015, 14:51 12596

Operatorul low-cost Wizz Air a anunţat, vineri, că şi-a suspendat operaţiunile de la Aeroportul Craiova din cauza lucrărilor de reabilitare a pistei, care au loc pe parcursul verii, informează compania.

"Suspendarea temporară a operaţiunilor ar trebui să îi ajute pe reprezentanţii aeroportului să finalizeze renovarea şi refacerea suprafeţei pistei într-un timp rezonabil, chiar mai devreme decât termenul planificat. Suntem bucuroşi să susţinem proiectul de îmbunătăţire a pistei, care va aduce beneficii regiunii pentru mulţi ani de acum înainte. Aşteptăm cu nerăbdare să ne reluăm operaţiunile la Craiova mai târziu, pe parcursul acestui an, pe o pistă complet renovată", a declarat purtătorul de cuvânt al Wizz Air, Daniel de Carvalho.

Aeronava Wizz Air şi personalul care deservesc operaţiunile din Craiova vor fi relocate către alte pieţe pe parcursul lucrărilor la pistă.

Clienţii care au rezervări afectate de suspendarea temporară a serviciilor din Craiova sunt contactaţi şi li se oferă rambursarea completă, varianta de a păstra suma plătită sub formă de WIZZ Credit sau reprogramarea gratuită.

Aeroportul din Craiova va fi modernizat printr-un proiect în valoare de 107,9 milioane lei. Proiectul prevede reabilitarea pistei, repararea şi extinderea căii de rulare şi construirea unei platforme noi de îmbarcare-debarcare pentru extinderea capacităţii de operare de la două la opt locuri.

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, operează o flotă de 59 de aeronave Airbus A320 de la 21 baze, pe 380 de rute care asigură legătura între 112 destinaţii din 38 de ţări.

În anul fiscal încheiat la 31 martie 2015, Wiz Air a transportat 16,5 milioane de pasageri.

AFACERI DE LA ZERO