Companii

Wizz Air vrea să-şi dubleze traficul la zece milioane de de pasageri

Wizz Air vrea să-şi dubleze traficul la zece milioane...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

28.01.2016, 00:07 2326

József Váradi, CEO al companiei aeriene low-cost Wizz Air, liderul pieţei din România, spune că într-un interval de cinci ani transportatorul îşi va dubla traficul de pasageri de pe aeroporturile româneşti, până la 9-10 milioane de pasageri.

„În ritmul actual de creştere, este de aşteptat ca noi să ne creştem prezenţa din România, să aducem mai multe avioane şi să lansăm noi rute. Cred ne vom dezvolta reţeaua“, a declarat pentru ZF executivul care a pus ba­zele companiei aeriene în urmă cu circa 14 ani.

Wizz Air, companie cu ve­­nituri de 1,2 mld. euro anual, a transportat anul tre­cut 19,2 milioane de pasageri pe rutele pe care le operează la nivelul Europei şi Asiei. Astfel, România reprezintă aproape un sfert din traficul trans­por­tatorului aerian.

Wizz Air România, enti­tatea fiscală înregistrată în România, a raportat în 2014 o cifră de afaceri zero la Ministerul de Finanţe, însă corelând ponderea numărului de pasageri din România cu vânzările, rezultă că veniturile companiei ajung la circa 270-300 mil. euro, conform calculelor ZF.

Wizz Air (simbol bursier Wizz) este listată la bursa de la Londra şi are o capitalizare de 972 mil. lire sterline.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO