Companii

Wolf Theiss a asistat în 2022 Raiffeisen Bank International şi filialele sale în nouă tranzacţii pe pieţele de capital din Austria, România şi Ungaria

Wolf Theiss a asistat în 2022 Raiffeisen Bank...

Autor: Roxana Rosu

26.01.2023, 12:01 137

Wolf Theiss a fost consultant juridic al Raiffeisen Bank International AG şi al filialelor sale din Europa Centrală şi de Est în nouă tranzacţii pe pieţele de capital din trei jurisdicţii, Austria, România şi Ungaria, în a doua jumătate a anului 2022, cu un volum total de emisiune de peste 2,5 miliarde de euro.

Echipa internaţională Debt Capital Markets (DCM) a Wolf Theiss a fost  condusă de Partener Claus Schneider şi Partener Alexander Haas. Echipa a fost formată din Counsel Nikolaus Dinhof-Renezeder, Senior Associate Nevena Skočić şi Associate Sebastian Prakljacic (biroul din Vienna), Partener Claudia Chiper şi Senior Associate Andreea Tudorache (Bucureşti), şi Counsel Melinda Pelikán şi Associate László Lovas (Budapesta).

În România, Wolf Theiss a asistat Raiffeisen Bank, în calitate de Emitent, în legătură cu emisiunea de Obligaţiuni Sustenabile Ordinare Preferenţiale de tip Senior în valoare de 325,5 milioane lei. La 18 octombrie 2022, Raiffeisen Bank a plasat o emisiune de obligaţiuni adresate investitorilor instituţionali, cu o durată de 5 ani şi un cupon fix de 9,404% pe an.

De asemenea, Wolf Theiss a asistat Raiffeisen Bank cu privire la emisiunea de Obligaţiuni Sustenabile Eligibile Nepreferenţiale de tip Senior în valoare de 369 milioane lei, scadente în 2027. La 7 decembrie 2022, Raiffeisen Bank a plasat cu succes o emisiune de obligaţiuni adresate investitorilor instituţionali, cu o durată de 5 ani şi un cupon fix de 8,817% pe an.

Această operaţiune este în legătură cu alte cinci emisiuni anterioare de obligaţiuni ale Raiffeisen Bank   desfăşurate în cursul anilor 2021 şi 2022, în baza Programul său de Obligaţiuni pe Termen Mediu în euro în valoare de 1,5 miliarde euro. RBI şi Raiffeisen Bank S.A. au fost responsabile pentru plasarea obligaţiunilor în calitate de manageri principali.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO