• Leu / EUR4.7383
  • Leu / GBP5.3832
  • Leu / USD4.2016
Companii

Wolf Theiss: In imobiliare se cauta discounturi de 90%

Secțiune susținută de Medlife Logo

Biroul local al firmei de avocatura Wolf Theiss, care a fost implicata in ultimii ani in tranzactii de amploare, precum achizitia Rompetrol sau Romtrans, nu are in prezent nicio tranzactie imobiliara sau de tip M&A in derulare, pe fondul reducerii drastice a pietei de fuziuni si achizitii si al discrepantei dintre asteptarile proprietarilor si disponibilitatea cumparatorilor.

"Din informatiile pe care le avem, piata de fuziuni si achizitii a scazut cu peste 90% in primul trimestru al acestui an", explica Gabriel Klarsfeld, unul dintre cei trei parteneri ai firmei specializat in fuziuni si achizitii si private equity. Departamentul de corporate M&A cuprinde 17 din cei 32 de avocati ai firmei, care lucreaza in aceasta perioada pe contracte de dreptul muncii sau restructurare.
In ceea ce priveste piata imobiliara, avocatii sunt in continuare implicati in dezvoltarea anumitor proiecte, dar la nivelul tranzactiilor situatia este asemanatoare.
"In piata inca sunt active asa-numitele fonduri vultur, care vor insa sa cumpere terenuri care costau 500 de euro/metrul patrat la mai putin de 50 de euro/metrul patrat si se uita dupa proprietati la randamente anuale de 12-13%, dar in piata sunt disponibile active la mai putin de 10%", declara Ciprian Glodeanu, coordonatorul practicii de real estate al firmei de avocatura.
Printre tranzactiile imobiliare in care firma a fost implicata in ultimii ani se numara asistarea germanilor de la DEGI in procesul de achizitie a trei cladiri de birouri in Bucuresti pentru circa 110 milioane de euro sau asistarea Raiffeisen Evolution in procesul de achizitie a unui teren de la Petrom.
Anul trecut firma a fost implicata in tranzactii cu o valoare de peste un miliard de euro, iar cifra de afaceri a crescut cu 15% comparativ cu 2007, potrivit reprezentantilor firmei, care nu au dorit sa precizeze valoarea veniturilor incasate in Romania, a doua tara din acest punct de vedere in cadrul firmei, dupa biroul din Viena. Cele 12 birouri ale firmei austriece au realizat anul trecut venituri de circa 70 de milioane de euro.
"In primele trei luni ale acestui an avem o crestere a veniturilor de 5% fata de primul trimestru din 2008, inclusiv pe baza unor proiecte derulate in 2008, ale caror onorarii le-am incasat mai tarziu. Pentru acest an avem un buget conservator, de mentinere a veniturilor la nivelul realizat in 2008", a aratat Bryan Jardine, managing partner al Wolf Theiss in Romania.
Dupa trei-cinci ani de crestere sustinuta a pietei de avocatura, anul acesta va fi primul de asezare, in care majoritatea jucatorilor mari si-au bugetat venituri conservatoare.
 
Cele mai importante trei contracte
  • A asistat KazMunaiGaz la achizitia unei participatii de 75% din grupul Rompetrol;
  • A asistat DEGI la achizitionarea cladirilor de birouri Millennium Business Center, PGV Tower si Construdava;
  • A asistat banca italiana UniCredito la preluarea HVB Tiriac.
 

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

Principalele valute BNR - joi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7383
Diferență: -0,1433
Ieri: 4.7451
Azi: 4.2016
Diferență: -0,1995
Ieri: 4.2100
Azi: 5.3832
Diferență: -0,3923
Ieri: 5.4044
Azi: 4.1734
Diferență: -0,0216
Ieri: 4.1743