Companii

Zara recruteaza 150 de oameni pentru magazine in Timisoara

02.03.2009, 17:21 291

Grupul spaniol Inditex, care detine brandul Zara la nivel local, isi va extinde pana la jumatatea lui aprilie reteaua de magazine cu alte patru unitati in Iulius Mall Timisoara, pentru care va angaja aproximativ 150 de persoane.

"Procesul de recrutare pentru Timisoara este aproape finalizat, majoritatea persoanelor care vor lucra aici, atat angajati part-time, cat si full-time, fiind deja implicat in traininguri in tara si strainatate. Cateva sute de oameni vor mai fi angajati ulterior pentru urmatoarele deschideri, din magazinul Unirii si Cotroceni Park din Capitala", a declarat pentru ZF Mihai Cioltea, director de expansiune in cadrul Inditex Romania.  
Suprafata pe care vor fi deschise magazinele Zara, Pull and Bear, Bershka si Stradivarius in Iulius Mall Timisoara depaseste 3.200 de metri patrati, peste jumatate din acest spatiu fiind alocat brandului Zara (1.800 metri patrati), care va necesita si cel mai mare numar de angajati.
Colaborarea dintre Inditex si Iulius Grup, controlat de omul de afaceri Iulian Dascalu, a inceput in octombrie 2008, in momentul in care spaniolii au deschis cinci magazine in Iulius Mall Iasi.
Reteaua de magazine a Inditex la nivel local, care cuprinde sapte din cele opt branduri ale grupului, a ajuns la 24 de magazine si va fi completata in momentul lansarii centrului comercial Cotroceni Park si a primului magazin stradal Zara.
Iulius Mall Timisoara se afla in proces de extindere, urmand sa isi dubleze suprafata construita, ajungand la peste 177.000 de metri patrati. Magazinele Inditex nu vor fi plasate insa in extensia centrului comercial, ci pe locul fostelor magazine Diverta si Media Galaxy care au fost relocate. Reprezentantii celor doua companii au precizat ca atat magazinul Diverta, cat si Media Galaxy au fost mutate la un etaj superior in cadrul mallului, suprafata de vanzare ramanand neschimbata.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO