Companii

Zece edituri din România s-au aliat şi au chemat în judecată biblioteca pentru corporatişti Bookster pentru concurenţă neloială

Piaţa de carte din România este evaluată la 80-100 de milioane de euro

Piaţa de carte din România este evaluată la 80-100 de milioane de euro

Autor: Cristina Roşca

11.02.2020, 13:00 8967

Bookster: „Editurile implicate în procesul împotriva bibliotecii publice Bookster şi a Ministerului Culturii susţin că, din cauză că oamenii pot împrumuta gratuit cărţi de la o bibliotecă publică, vânzările editurilor pot scădea“. Editurile: „Nici Asociaţia Editorilor din România, nici editurile participante în acest demers judiciar nu doresc să comenteze cu privire la chestiuni de fapt sau de drept relevante pentru judecarea acţiunii formulate“.

Zece edituri, printre care Polirom, Rao Distribuţie, Nemira Publishing House şi Humanitas,  şi asociaţia Editorilor din România au dat în judecată biblioteca pentru corporatişti Bookster pentru concurenţă neloială, printre „pârâţi“ numărându-se şi Ministerul Culturii, instituţia care oferă avizele de funcţionare pentru bibliotecile din România.

Procesul înregistrat la jumătatea anului trecut şi care continuă şi astăzi are de o parte zece edituri şi asociaţia Editorilor din România, iar de cealaltă se găsesc Bookster, Ministerul Culturii şi compania Development Consulting în cadrul căreia acţionar este Bogdan Georgescu, unul dintre fondatorii Bookster.

Din datele ZF, editurile au dat în judecată Bookster pentru că dezvoltarea acestei biblioteci care are drept clienţi angajaţii unora dintre cele mai mari companii din România le-ar impacta vânzările. Mai exact, faptul că unele dintre cele mai noi titluri din piaţă ajung să fie împrumutate reduce apetitul de achiziţii de cărţi. Totodată, sursele ZF mai spun că un alt motiv de nemulţumire îl reprezintă faptul că Bookster nu cumpără direct de la edituri, ci de la librării on şi offline.

 
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Health&Pharma Summit'24