Companii

Zece magazine Polo Garage pana in 2008

18.06.2004, 00:00 168

Compania turceasca Polo Giyim Sanayi Ve Ticaret, care detine marca de imbracaminte Polo Garage, vrea sa ajunga la zece magazine pe piata romaneasca pana in anul 2008.
"Rezultatele pe care le-am avut in Romania pana acum au fost foarte bune, ceea ce ne-a determinat sa continuam investitiile pe piata romaneasca", a declarat Emir Bozkaya, coordonator al magazinelor Polo Garage pentru Romania. Compania tocmai a deschis ieri al treilea sau magazin in complexul Bucuresti Mall si a anuntat ca va deschide inca unul in cadrul complexului comercial Plaza Romania, care va fi deschis in toamna de Anchor Grup, compania care a dezvoltat si Bucuresti Mall.
Primele doua magazine Polo Garage deschise in Romania sunt situate in Unirea Shopping Center din Bucuresti si in Constanta.
Investitia implicata de un magazin Polo Garage variaza, potrivit lui Bozkaya, intre 150.000-250.000 de euro, iar vanzarile anuale sunt situate in medie la 50.000 de euro.
"Aceasta inseamna ca vom ajunge la vanzari de peste 500.000 de euro in Romania la nivelul anului 2008", a completat Bozkaya. Compania turceasca detine peste 60 de magazine Polo Garage in tari precum Turcia, Rusia, Ucraina, Iordania sau Arabia Saudita.
"Vrem sa deschidem magazine si in Europa de Vest, si un prim pas in acesta directie este dezvoltarea activitatii din Romania, ceea ce ne va deschide drumul catre Europa de Vest", a mai spus reprezentantul Polo Garage.
In prezent, produsele sunt realizate in cadrul fabricilor pe care compania le detine in Turcia, insa acesta nu exclude o eventuala extindere cu activitati de productie pe piata romaneasca. "Pentru moment, nu am luat o astfel de decizie, deoarece capacitatea noastra de productie din Turcia face fata cererilor. In cazul in care ne vom extinde si pe piata vest-europeana este posibil sa incepem sa producem si pe piata romaneasca. Am studiat aceasta posibilitate, insa o decizie finala in acest sens ar putea fi luata mai tarziu", a precizat Bozkaya.
ionut.bonoiu@zf.ro
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO