Companii

Zeelandia, producător de ingrediente cu fabrică la Iaşi, investeşte în energie regenerabilă şi speră la reducerea costurilor cu 40%. Producătorul are o cifră de afaceri de 62 milioane de lei

Zeelandia, producător de ingrediente cu fabrică la...

Autor: Florentina Niţu

26.05.2022, 16:30 141

Zeelandia România, filiala locală a grupului olandez cu acelaşi nume, care realizează ingrediente pentru brutărie, patiserie şi cofetărie, a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 62 mil. lei, în creştere cu 32% faţă de anul precedent, fiind cel mai bun an din istoria de peste două decenii a companiei pe piaţa românească.

„Anul trecut a fost un an foarte bun, pentru că a crescut din nou consumul, lucrurile şi-au revenit şi a fost chiar mai bun decât 2019 – an la care ne raportăm având în vedere că în 2020 a fost pandemie – atât la nivelul cifrei de afaceri cât şi al profitabilităţii. Am încheiat cu o cifră de afaceri de 62 mil. lei“, a spus pentru ZF Ovidiu Bocaniciu, administrator al Zeelandia în România.

În România, activitatea Zeelandia a început în 1998, odată cu achiziţia grupului polonez Superbake, inclusiv a filialei de pe plan local. Iniţial, Zeelandia a avut o fabrică în Bucureşti, însă ulterior a investit 3 mil. euro într-o altă fabrică, la Iaşi, conform datelor ZF şi celor de pe site-ul companiei. La Iaşi, compania are aproape 100 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO