Companii

Zentiva România, afaceri de 149 mil. lei în T1/2019, plus 40%, cu un profit de 32 mil. lei. Simona Cocoş, director general: În România, în volume, avem o cotă de piaţă de peste 16% la medicamentele generice

Simona Cocoş, directorul general al Zentiva România: Unu din cinci medicamente care se vând în România este fabricat în Zentiva.

Simona Cocoş, directorul general al Zentiva România: Unu din cinci medicamente care se vând în România este fabricat în Zentiva.

Autor: Georgiana Mihalache

16.05.2019, 00:07 322

Zentiva România, unul dintre cei mai mari producători de medicamente din România, cu o fabrică în Bucureşti care funcţionează de 55 de ani, pune pe piaţă peste 100 de branduri de medicamente şi trimite la export peste 50% din producţia „made in Romania“. În anul 2018, compania a avut trei noi lansări de produse şi a investit 20 mil. lei în fabrica din Capitală.

„Pe piaţa din România, în volume, avem o cotă de piaţă de peste 16% (la medicamentele generice - n.red.). Practic, unu din cinci medicamente generice care se vând în România este fabricat în Zentiva. Portofoliul de produse este unul foarte larg, comercializăm peste 100 de branduri. Aceste medicamente sunt destinate mai multor arii terapeutice, cardiologie, gastroen­tero­logie, durere“, a spus Simona Cocoş, directorul general al Zentiva România, prezentă la o conferinţă de presă a companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO