ZF 10 ani de la aderarea la UE: Topul celor mai mari 20 de companii din 2007 vs. 2015

Secțiune susținută de Medlife Logo

21 nov 2016 Autor: Adelina Mihai

Retailerul de bricolaj Dedeman, afacerea din Bacău deţinută de fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, este singura companie cu capital privat românesc care a reuşit să intre în topul celor mai mari 20 de companii din economie în ultimul deceniu. În 2007, nicio companie cu capital autohton nu era prezentă în topul celor mai mari 20 de jucători din economie.

Cei mai mari 20 de jucători din economia românească au reuşit să-şi mărească volumul afacerilor în ultimul deceniu, şi-au eficientizat businessurile pentru că folosesc mai puţini angajaţi, dar şi profitabilitatea acestor companii este mai scăzută prin comparaţie cu anul de boom economic 2007.

Cele mai mari 20 de companii din România aveau în 2007 o cifră de afaceri cumulată de 25 de miliarde de euro şi aproape 120.000 de angajaţi.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.11.2016

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
ZF 10 ani de la aderarea la UE
, Top
, cele mai mari 20 de companii din 2007 vs. 2015
, cifra de afaceri
, business
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide