Companii

ZF 20 de ani. Exerciţiu de imaginaţie pentru cei care conduc marile businessuri. Horia Adrian, CEO al Holcim România

ZF 20 de ani. Exerciţiu de imaginaţie pentru cei care...
28.11.2018, 14:38 460

România anului 2038 este o ţară competitivă, care se bazează pe un sistem de educaţie performant. Un sistem care pune accentul pe partea practică, ce încurajează dezvoltarea 360° a tinerilor şi care rezultă în oameni bine pregătiţi în piaţa muncii. Este o ţară în care respectul şi încrederea în sine va permite tuturor cetăţenilor să-şi îndeplineasca visele.

Este o ţară unde oamenii vor continua să facă haz de necaz, dar unde sintagma “să moară şi capra vecinului” va aparţine trecutului. Şi unde oamenii vor face diferenţa într-o lume în care digitalizarea va continua să pătrundă în viaţa oraşelor şi chiar a satelor. Principalele oraşe se vor dezvolta în adevărate centre urbane, unde cea mai mare parte a populaţiei va locui. Această dezvoltare se va face pe principiile sustenabilităţii. Vor fi oraşe „smart”, unde majoritatea clădirilor nou construite vor fi verzi, iar soluţiile de mobilitate urbană vor beneficia de cele mai noi soluţii digitale şi tehnologii.

Soluţiile noi de locuinţe şi infrastructura durabilă vor plasa România pe unul din locurile fruntaşe în ceea ce priveşte investiţiile private. Investiţii private atrase de capitalul uman de calitate ridicată şi foarte versatil, precum şi de o birocraţie scăzută.

Ţara noastră îşi păstrează frumuseţea şi serveşte drept exemplu de dezvoltare şi de reinventare. România anului 2038 este suma locuitorilor săi, înmulţită cu bogăţiile naturale cu care am fost binecuvântaţi; va continua să fie o ţară sigură şi stabilă, care îşi va fructifica potenţialul turistic.

Însă, între timp, trebuie sa fim conştienţi de un lucru foarte important: copiii noştri vor face această Românie, iar noi suntem astăzi responsabili să-i ajutăm s-o creeze.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO