Companii

ZF 30 de ani de business. 3 generaţii de antreprenori: Iulian Dascălu, proprietarul grupului din imobiliare Iulius

Ziarul financiar la 21 de ani

ZF 30 de ani de business. 3 generaţii de antreprenori: Iulian Dascălu, proprietarul grupului din imobiliare Iulius

Iulian Dascălu, proprietarul grupului din imobiliare Iulius: Cu siguranţă, cea mai solicitantă perioadă a fost cea în care am construit ansamblul Palas Iaşi, o investiţie de regenerare urbană în valoare de 265 mil. euro. În primul rând, pentru că s-a suprapus peste anii de criză economică, iar eforturile au fost consistente, din punct de vedere atât al finanţării, cât şi al strategiilor privind proiectarea funcţiunilor, determinarea ponderii lor în proiect şi operarea lor. Pe de altă parte, a reprezentat un proiect ambiţios, prin amploarea sa şi caracterul de pionierat, fiind primul ansamblu mixt realizat în România, care a presupus ca segmentul retail, în care eram deja specializaţi prin reţeaua naţională de malluri, să funcţioneze concomitent şi în mod complementar cu funcţiuni de office, parc şi entertainment.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

30.10.2019, 00:07 2512

IULIAN DASCĂLU, proprietarul grupului din imobiliare Iulius, a început să parieze pe malluri într-o perioadă în care România abia începea să descopere conceptul care deja cucerise pieţe din Occident. Iulian Dascălu a fost unul dintre primii investitori în malluri din România.

În 2000, a deschis Iulius Mall la Iaşi, iar ulterior a ajuns să dezvolte un portofoliu format din patru malluri sub brandul Iulius (Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca şi Suceava), ansamblul multifuncţional Palas Iaşi, proiectul mixt Iulius Town din Timişoara şi 146.200 de metri pătraţi de birouri. Din 2017, el împarte reţeaua Iulius Mall şi proiectul Iulius Town cu fondul Atterbury Euro­pe. Chi­riile generate de toate proprietăţile au depăşit în 2018 valoarea de 443 mil. lei (aproape 100 mil. euro).

AFACERI DE LA ZERO